seo_linkk

Konumuz “Search Engine Optimization” olunca; bir web sitesindeki görsellerin arama motoru optimizasyonu işlemine katkıda bulunabileceği birkaç yolu vardır. İç metin bağlantıları, Web sitesi sayfaları tek etki alanında birleştirme yöntemidir. Dahili metin bağlantıları doğru şekilde uygulanırsa daha iyi arama motoru sıralaması almanıza yardımcı olacaktır. Aynı zamanda sitenize gelen kullanıcıların site içerisinde gezinme kolaylığı sağlayarak kullanıcı ve arama motoru bir site olmanıza olanak tanır. Ana ürün sayfalarının sıralamalarını artırmak için bağlantı kurma ve içerik pazarlaması stratejilerini doğru bir şekilde uygulamak önemlidir. Bu stratejileri sistematik bir şekilde kullanarak, hedeflenen anahtar kelimelerde üst sıralarda yer alabilir ve daha fazla organik trafik elde edebilirsiniz.

Online mağazamızdaki popüler ürünler

Ayrıca aynı hedef sayfaya bir sayfada birden fazla kez bağlantı verdiyseniz, Google yalnızca ilk bağlantıyı dikkate alır. Google, sonraki bağlantıları görmezden görme eğiliminde olduğu için anahtar kelime optimizasyonunun odak noktası olmalıdır. Ek olarak, dahili bağlantıları her bir alt sayfanın ana sayfanızdan sadece birkaç tık uzakta olduğu SEO dostu bir site mimarisini garanti edecek şekilde kullanmanız gerekir. Her sayfa, tematik olarak alakalı sayfalara ya da web sitenizin en önemli ana alanlarına atıfta bulunmalıdır. Bunun nedeni, ana sayfaların daha yüksek dahili bağlantı popülaritesine yol açmasıdır.

  • Bir ana sayfanın içeriğe sahip olması gerekir ve bununla, arama motorlarının okuyup anlayabileceği metin içeriğini kastediyorum.
  • Sitenizdeki gezinme kolaylığı sayesinde kullanıcılar sitenizde daha uzun zaman geçirebilir ve böylece göz atmak için yeni konular keşfedebilir.
  • Genel olarak, arama motorları anahtar kelime bağlantı metinleri kadar alt sayfalara dikkat etmediğinden “daha fazlasını göster” ya da “daha fazlasını oku” gibi önemsiz bağlantı metinlerinden kaçınmalısınız.
  • İç bağlantılar, site için hangi sayfaların önemli olduğunu arama motorlarına göstererek bu süreçte onlara çok yardımcı olur.
  • Google bu bilgileri, insanlar alan adınızı aradığında web sitenizin arama sonuç sayfasına (SERPS’e) girişini oluşturmak için kullanır.

Ana Sayfadan Her Sayfaya Link Vermek

  • Akdeniz Üniversitesi’nde düzenlenen ebru sanatı etkinliğinde, minikler sevdikleri yerli kahramanlarla keyifli bir sanat yolculuğuna çıkarak, geleneksel Türk sanatlarının büyüleyici dünyasını keşfetti.
  • Anlaşılır bir menü yapısı, hemen çıkma oranınızı düşürmenize yardımcı olur ve kullanıcıları web sitenizden birden fazla sayfayı ziyaret etmeye teşvik eder.
  • 2.1 ULAKBİM, Türkiye ulusal eduroam servisinden sorumlu servis sağlayıcıdır.
  • Bunu yapmadan önce, sıralama akışını ve görünürlüğü arttırarak eski sayfalarınızdan bu yeni sayfalara birden fazla bağlantı sağlayarak kullanıcılarınızı yönlendirin.
  • Google piyasada en yaygın kullanılan fakat tek arama motoru değildir, bu nedenle en iyi sonuçlar için diğer arama motorlarının sayfa içi SEO ve sayfa içi link oluşturmaya nasıl yaklaştığını bilmek her zaman iyidir.
  • Şifre veya sertifika ile yetkilendirme servisi sunan eduroam Türkiye katılımcısı kurumdur.3.3.2 Kimlik sağlayıcı, bu politikada belirtilen hükümler dahilinde bir yetkilendirme sunucusu kurmalıdır.

Görseller, kullanıcılar tarafından pek fazla önemsenmese de arama motoru optimizasyonu başarısı için önemli bir yere sahiptir. Arama motorlarının Web sitenizden edindiği görüntüler birbirinden farklı çeşitliliğe sahip olabilir. Banner, resim, panoramik görsel hatta bir gönderi formundaki düğme bile olabilir.

Görünüm açısından herhangi bir fark yok, fakat SEO açısından etiketi daha faydalıdır. Aynı , etiketlerinde oldukları gibi etiketi aynı görünüme sahipken, etiketi metinlerin üzerinde daha güçlü bir vurguya sahiptir. Etkili sayfa başlıkları oluşturmanın en iyi yolu sayfanız ile alakalı anahtar kelime listesi oluşturmakla başlar. Anahtar kelimeler seçildikten sonra web yöneticileri bu anahtar kelimeleri yansıtan sayfa başlığı oluşturulmalıdır. Meta açıklamasında olduğu gibi, başlık etiketi sınırlı miktarda gösterilir. Başlık etiketi uzun olan sayfaların belirli bir karakter sayısını aştığı takdirde aşan sayfalar 70 karakterden sonrası üç nokta (…) ile kırpılan içeriğin yerini alacaktır.

Bunun yanı sıra tek bir sayfaya çok fazla dahili bağlantı yerleştirmekten kaçınmalısınız. Bir sayfa 400’den fazla bağlantı içerdiğinde, arama motorları o sayfada belirtilen tüm bağlantıları takip etmekte zorlanabilir. Dahası, eklenen her bağlantıyla beraber alt sayfalara bağlantı başına daha az bağlantı değeri aktarılır.

Alan adınızdaki ‘The Best Pages Purchased links, links from the main page, mass linking – telegram @seo_linkk by Incoming Links’ raporuna gidin ve yüksek URL’leri arayın. SEO etkilerinin yanı sıra, zayıf bir site yapısı UX (kullanıcı deneyimi) için uygun değildir ve ziyaretçinin sitenizde geçirdiği süre, hemen çıkma oranları ve daha fazlası gibi şeyleri etkileyebilir. SEO yapanlar, “bir bağlantı bir bağlantıdır” sloganıyla “ilerledi” ve bu, birçok insanı dış bağlantıların ve iç bağlantıların aynı şekilde ele alınması gerektiğine inandırdı, ancak bu başka bir SEO yanlışıdır. Web sitenizin dışındaki bir sayfaya, yani farklı bir alan adına yönlendiren bağlantıdır.

Bu boşluğu kapatmak için bazı arama motorları (Google bunlardan biridir) nofollow özelliğini tanıttı. Bir linke “nofollow” eklediğinizde, arama motorlarına, bağlantı veren web sitesine yönelik bir “güven oyu” olarak belirli bir bağlantıyı dikkate almamalarını söylemiş olursunuz. Aşağıdaki örnekten de görebileceğiniz gibi (yazının sadece yarısı), çok sayıda iç linkleme ve bağlantı metni için de yoğun bir şekilde anahtar kelimeler kullanıyorlar.

Bu, Google’a ve kullanıcılarınıza bu makalelerin konuyla ilgili olduğunu gösterecektir. Kopyanızdaki cümlelerden doğrudan bağlantı verebilir veya gönderinizin sonuna bağlantılar ekleyebilirsiniz. Dahili bağlantı stratejinizi oluşturmak için dikkate alınması gereken birkaç şey vardır. Bunu tam olarak nasıl yapacağınız elbette sitenize ve hedeflerinize bağlıdır, ancak aşağıdaki adımlar iyi bir pratik kuraldır. Get Eduroam uygulamasını kullanarak bağlanamayan kullanıcılarımız aşağıdaki talimatları takip ederek diğer bir yöntem ile bağlantı sağlayabilirler. Başlık etiketi içeren sayfalar Arama motoru sonuçlarında (SERP), Google Chrome, Internet Explorer, Safari, Firefox ve Opera dahil olmak üzere hemen hemen birçok tarayıcıda görüntülenir.